Osa 13 – ovet

Aitta on varsin pieni rakennus, mutta siinä on lopulta suuri määrä ovia, laskutavasta riippuen 12 tai 16. Kävin nappaamassa kuvan jokaisesta ovityypistä. Vähän rujoja kuvia, kun kierrätettyjen ovien kunnostaminen on vasta alkanut.

Metrin levyinen ulko-ovi johtaa uudelle kuistille, josta siirrytään sekä ala- että yläkerran huoneisiin.
Kulku alakerran verstashuoneisiin. Ulkotilaan johtavassa oviaukossa on lämpöeristyksen vuoksi samassa karmissa kaksi ovea.
Yläkerran eteiseen tullaan oikealla olevasta ovesta. Kylpyhuoneeseen on tehty piilo-ovi, jossa seinä ja ovi ovat samaa laudoitusta.
Yläkerrassa on Haminan rakennuspuodista hankitut täysranskalaiset ovet, joissa kehyksen ja peilien välinen lista nousee ylös oven kehystasosta. Siniset listat on kierrätetty päärakennuksesta.
Lähikuvasta näkyy kehyksen ja listan koholla oleva muoto. Oven lukkokoneisto on alkuperäinen, painike löytyi Porvoon vanhasta rautakaupasta.
Aitan alkuperäiset kulkuaukot olivat edessä olevilta terasseilta. Molemmissa kerroksissa oli kaksi ovea ja varastohuoneet niiden takana. Ovet aukesivat aiemmin sisälle; nyt ne aukeavat ulos ja toimivat tarvittaessa ikkunaluukkuina.
Vanhojen oviaukkojen paikalla on nyt ikkunat, jotka toimivat myös ovina edessä oleville terasseille. Ikkuna on loft-henkinen lämpölasi, jolle puuseppä teki tukevan karmin ja pokan.

Blogi lähestyy loppuaan ja seuraavalla kerralla on vuorossa aitan ulkomaalaus.

Lämmintä kevättä!

Hannu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *